برترین کارخانه های پودر گوشت در استان تهران، نزدیک ترین آن ها به کشتارگاه ها می باشند. زیرا منابع پروتئینی مانند گوشت، با گذر زمان نیتروزن درونی خور را رها کرده و فاسد می شوند. هر چقدر زمان رسیدن گوشت به کارخانه پودر سازی کمتر باشد، محصول تازه و مرغوب تر است.
در این متن راجع به تولید پودر گوشت، مواردی بیان می شود.
پودر گوشت
اولین استفاده ها از منابع گوشتی دور ریز، چه زمانی بود؟
تاریخچه پودر گوشت
کاربرد های پودر گوشت
پودر گوشت به علت خواص بیشمار و مواد تشکیل دهنده آن کاربد های فراوانی دارد. از این محصول در موارد زیر استفاده می شود:
- کود کشاورزی
- خوراک آبزیان پرورشی
- افزودنی جیره دام های سبک و سنگین
- افزودن به عنوان دان طیور
- استفاده در کنسانتره ها و خوراک های آماده برای حیوانات خانگی (بت)
- سوخت نیروگاه های تولید برق
این محصول عالی چگونه تولید می شود؟
تولید پودر گوشت
امروزه در کشور ایران تولید این محصول طبق تکنولوزی روز دنیا انجام می شود. استفاده از دستگاه های مدرن مانند، تریکانتر، تولید را با سرعت بیشتری همراه نموده. اگر فرایند تولید پودر به درستی و کامل انجام پذیرد، کیفیت نهایی محصول بسیار بالا خواهد بود.
عوامل اثر گذار در تولید پودر گوشت مرغوب
مرغوبیت پودر گوشت در مراحل تولید آن مشخص می شود. از جمله شرایط مطلوب برای تولید محصول با کیفیت:
- نزدیکی کارخانه به کشتارگاه، باعث حفظ تازگی گوشت و پودر آن می شود.
- فرایند رطوبت گیری باید کامل شود، رطوبت بالای 12 درصد، امکان فساد محصول را چند برابر می کند.
- به کار گیری کادر مجرب، تا بتوانند کلیه مراحل تولید را به درستی انجام دهند.
- استفاده از بسته بندی چند لایه برای جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا و رطوبت به محصول.
قیمت پودر گوشت محصول در زیر ارائه می شود.
قیمت پودر گوشت دامی
از عوامل اثر گذار بر کیفیت پودر گوشت که در قیمت نهایی در خرید و قروش محصول، تاثیر دارند، می توان به نکات زیر اشاره نمود:
- میزان TVN پودر، سطح تازگی محصول را مشخص می کند.
- درصد پروتئین در این خوراک، درصد بالا، قیمت بیشتر
- با توجه به انالیز های معتبر، سطح ویتامین و مواد درونی، برکیفیت و قیمت اثر گذار است.
پودر پر چیست؟
تولید کننده پودر گوشت و پودر پر
از تولیدات فرعی پودر گوشت طیور، پودر پر، می باشد. این پودر ها در دستگاه های اتوکلاو، در دمای 130 درجه و طی مدت 30 دقیقه، هیدرولیز می شوند.
خصوصیات این محصول:
- درصد پروتئین: 80 درصد
- دارای اسید آمینه های ضرورری
- از نظر، اسید آمینه هایی مانند، لیزین، تریپتوفان، فقیر می باشد.
- قابلیت هضم، 83 درصد
- چربی، 6 درصد
- خاکستر، 5 درصد
از این پودر و پودر گوشت می توان هم زمان در جیره استفاده نمود. از این محصول، می توان به میزان 3 تا 4 درصد در خوراک دام بهره برد.
قیمت یک واحد پودر گوشت در ادامه بیان می شود.
قیمت هر کیلو پودر گوشت
قیمت یک کیلو پودر گوشت در بازار به قیمت گوشت وابسته می باشند. انواع مختلف پودر گوشت با کیفیت های متفاوت قیمت های مختلفی خواهد داشت.
انواع پودر گوشت:
- پودر گوشت دامی، meat meal
- پودر گوشت ماهی،fish meal
- پودر گوشت طیوری، poultry meat powder
علاوه بر نوع پودر، درجه خلوص و ترکیب پودرها با پودر استخوان و پودر خون نیز در قیمت گذاری موثر است.
کارخانه پودر گوشت مرغوب در تهران
استان تهران یکی از قطب های بزرگ تولیدات گوشتی به شمار می رود. به این ترتیب، دارای کارخانه های متعدد تولید پودر گوشت نیز می باشد. زیرا مواد اولیه این کارخانه ها را تامین می نماید.
چکیده:
در این نوشته درمورد، پودر گوشت، کاربرد های آن، نحوه تولید و شرایط تولید محصول مرغوب، نکاتی بیان شد. همچنین در مورد انواع آرد های پروتئنی همچون پودر پر، مواردی ارائه گردید.